De Auto

prinsengracht_autoDe Jordaan is prima met de auto te bereiken, alleen parkeren is een groot probleem. Het is daarom verstandig om eerst andere vervoersmogelijkheden te overwegen. Wordt het toch de auto, dan is het misschien verstandig om de auto buiten de Jordaan te parkeren en de rest te lopen of met de tram af te leggen.

Probeer in ieder geval de spits te vermijden, want dan kan de route naar de Jordaan behoorlijk vast zitten. Ook het vinden van een parkeerplaats zal dan lastig worden. Houdt er ook rekening mee dat de Jordaan zich in de duurste parkeerzone van Amsterdam bevindt.

 

Vanaf de Ringweg

jordaan_via_a10De snelste route vanaf de ringweg A10 naar de Jordaan, is via de Jan van Galenstraat. Hiervoor neem je op A10 West de afslag 'Geuzenveld, Centrum' (afslag S105). Bij het stoplicht van de afslag ga je rechtsaf, richting Centrum. Als je dan de Jan van Galenstraat als maar rechtdoor blijft volgen, dan kom je uit bij de Jordaan, ter hoogte van de Bloemgracht. Hier rijd je zo de Jordaan in, maar verstandiger is het de auto al voor de Jordaan ergens te parkeren. Op de Nassaukade bijvoorbeeld.

 

 

Parkeren

parkeergaragesDe Jordaan bevindt zich in parkeerzone A1. Dit is de duurste zone van de stad. Hier is het betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 to 24.00 uur en op zondag van 12.00 to 24.00 uur. Parkeren kost dan 4,40 Euro per uur. Net buiten de Jordaan, vanaf de Nassaukade, is het zone A2. Hier kost parkeren op dezelfde tijden 3,40 Euro per uur.

De dichtsbijzijnde parkeergarage bevindt zich op de Nassaukade. Op nummer 250 is de Europarking gevestigd. Parkeren kost hier 2,60 Euro per uur of 27,50 Euro per dag. Op zondag t/m woensdag is de garage open van 7.00 tot 01.00 uur en op overige dagen is deze 24 uur geopend.

 

www.bereikbaar.amsterdam.nl

werkzaamhedenOp de gemeentelijke website www.bereikbaar.amsterdam.nl, vindt men alles op het gebied van verkeer in Amsterdam. Er is bijvoorbeeld een actueel overzicht van alle werkzaamheden aan de weg in Amsterdam. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je naar Amsterdam gaat. Ook is er een routeplanner voor de beste routes door de stad. Hierbij wordt rekening gehouden met wegwerkzaamheden.

Naar de siteleesverder