Jordaan INFO in nieuw jasje

newsitejifDit jaar bestaat Jordaan INFO tien jaar. Een mooie gelegenheid om de site in een nieuw jasje te steken. Tevens biedt dit de mogelijkheid een aantal technische wijzigingen door te voeren. Zo hebben we ervoor gekozen de gehele site te herschrijven in het Joomla Content Management Systeem.
 
Jordaan INFO is tien jaar geleden opgezet door Gerrie Spits van Telaraña Web Design en Kars Buurlage van de winkel Moving. Moving fungeerde tevens als hoofd-sponsor door serverruimte voor de website van Jordaan INFO aan te bieden

 
Afgelopen jaar is de winkel van Moving echter gesloten, wegens pensioen van de eigenaar. Hierdoor kwam Jordaan INFO op eigen benen te staan en moesten we de site verhuizen naar een eigen Server. Dat was een mooi moment om te beginnen met de nieuwe site.
 
De gehele site herschrijven bleek toch nog een grotere klus dan gedacht, de site bestaat ondertussen uit meer dan 200 artikelen. De afgelopen maanden zijn we dan ook dag en nacht bezig geweest om deze klus te klaren. Op dit moment is de site ook nog niet geheel gereed, maar wel al voldoende om live te gaan.
 
Doordat de nieuwe site gebruik maakt van een Content Management Systeem, wordt het eenvoudiger om wijzigingen aan te brengen. Hierdoor kunnen we beter inspelen op de actualiteit.
 
Wij zijn zelf uiterst tevreden met het resultaat en hopen met de nieuwe site nog meer mensen van informatie over de Jordaan te kunnen voorzien.

 

Vergelijk de site met onderstaande afdrukken van de oude sites.

jordaaninfo2001

Jordaan INFO in begin 2001

jordaaninfo2010

Jordaan INFO in begin 2010