Nieuw pand brede school

onsgenoegen1_kleinHet gebouwtje van 'Ons Genoegen' in de Elandsstraat word nu gesloopt. De bekende buurtvereniging keert straks terug in een fonkelnieuw gebouw waarin de brede school gedeeltelijk is gehuisvest.


In de Jordaan verrijst binnenkort een nieuwe brede school. Het oude gebouwtje van 'Ons Genoegen' in de Elandsstraat moest daarvoor wijken. In het nieuwe gebouw zullen naast 'Ons Genoegen' ook de 'I4e Montessorischool De Jordaan' en buitenschoolse opvang ''t Claverhuis' onderdak krijgen. 

Samen met de schoolgebouwen op Elandsstraat 42 en 99 vormt het nieuwe gebouw straks de huisvesting voor een brede school.

 

Een brede school is een samenwerkingsverband van organisaties in een buurt die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Het algemene doel is het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen. Het onderwijs vervult een centrale rol, maar er wordt ook samengewerkt met organisaties voor kinderopvang, peuterspeelzalen, zorginstellingen en buurthuizen. De samenstelling van een brede school is afhankelijk van lokale behoeften en mogelijkheden. Iedere brede school is daarom uniek. Het grote voordeel voor ouders is dat zij hun kinderen 's ochtends zorgeloos in de buurt naar school kunnen brengen en deze 's avonds weer kunnen ophalen. In de tussentijd gaan de kinderen naar school, is er opvang, krijgen zij gezonde voeding en kunnen ze hun talenten ontwikkelen op verschillende gebieden als sport en cultuur. Dit samenhangende aanbod van voorzieningen wordt een dagarrangement genoemd. In de Jordaan kunnen ouders hier nu deels al gebruik van maken. Het nieuwe gebouw moet met de start van schooljaar 2011-2012 klaar zijn.

 

onsgenoegen2_klein onsgenoegen3_klein