Beeld voor Bolle Jan & Mien
beeld_bollejan_kleinHet culturele hart van de Jordaan, het Johnny Jordaanplein, is met het beeld van Bolle Jan en Mien weer een parel rijker. Onder grote belangstelling van Jordaanbewoners, familie, vrienden en media onthulde René Froger vrijdag 5 november het beeld van zijn vorig jaar overleden vader en moeder

Bolle Jan zag op 14 mei 1942 in de Jordaan het levenslicht. Op 9-jarige leeftijd kwam hij in aanraking met een accordeon, die hij naar eigen zeggen: 'nooit meer heeft losgelaten'. Vanaf zijn 13de speelde hij op bruiloften en partijen en in 1959 leerde hij Mien kennen. Op 5 november '60 kwam hun zoon René ter wereld. 

Na als timmerman te hebben gewerkt en zes jaar in café de Kuil en een jaar in Café Neuf, nam Bolle Jan samen met Mien een café over in de 2e Nassaustraat. Dit werd het eerste café 'Bolle Jan'. In 1981 namen ze het huidige café 'Bolle Jan' over, in de 3e Reguliersdwarsstraat. Behalve van de optredens in het café werd het Zangduo Jan & Mien landelijk bekend met de singles 'Kleine Blonde Mariandel', 'Tranen op Schiphol', 'de Zuiderwind' en nog veel meer. Als accordeonist begeleide Bolle Jan grote artiesten als Johnny Jordaan, Willy Alberti, Len del Ferro en Leo Fuld. Het beeld van Bolle Jan & Mien is gemaakt door Dominic Grant.