Nieuw cafe Barry van Vliet

cafebarryvanvliet_kleinEr is weer een nieuw café geopend in de Jordaan. Maar niet zomaar een café, want dit café wordt gerund door de zanger Barry van Vliet. In de Goudsbloemstraat is Barry een eigen kroeg in authentieke Jordaanse stijl begonnen. Op deze plek bevond zich eerst o.a. Café Tante Miep. Barry van Vliet is vooral bekend van z'n grote hit 'Een bossie rooie rozen'. Ook in z'n eigen café zal Barry vaak de microfoon ter hand te nemen.


Barry is niet de eerste van Vliet die een zaak in de Goudsbloemstraat is begonnen. Zijn Opa Herman van Vliet heeft van 1930 t/m 1980 een kruidenierswinkel gehad op de hoek met de Lijnbaansgracht. Opa en Oma woonden zelf ook in de Goudsbloemstraat, op nummer 160.


Nu is er dus in diezelfde straat het café van kleinzoon Barry, waar diezelfde sfeer van toen weer terug te vinden is. Het cafe richt zich echt tot de Jordaanbewoner, met muziek van o.a. Willy Alberti en Johnny Jordaan. En van Barry zelf natuurlijk, begeleid door de accordeonist René Trok. Ook zijn broertje Jeff van Vliet zal er regelmatig optreden. Verder denkt Barry aan bijvoorbeeld een Spaanse avond, Karaoke of misschien wel een kaartavond. Maar natuurlijk zijn er ook alle wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal te zien op een groot scherm.

Ook voor de lekkere hapjes zit je goed, met de beroemde slager Louman als overbuur. Bij z'n echtgenote Irma zijn de geroemde gehaktballen van Louman te bestellen. Maar ook voor saté of een hamburger kun je bij haar terecht.

Wij wensen Barry veel succes!


Café Barry van Vliet
Goudbloemstraat 91Met dank aan Nicole van Krevelen