Kunstmuur geopend

KunstmuurOp de blinde muur naast het schoolplein van de Theo Thijssenschool, is vrijdag 27 april door de leerlingen een kunstmuur geopend. De muur bevindt zich aan de zijkant van een woning van woningcorporatie Ymere. Het vorige kunstwerk (lego mannetjes) is al jaren vervaagd en was dringend toe aan vervanging.

De woningcorporatie heeft beeldend kunstenaar Parra (Pieter Janssen, 1976) daarom gevraagd om samen met de kinderen van de Theo Thijssenschool een kunstproject te realiseren.


In mei vorig jaar organiseerde de school een gedichtenfestival. Hierin zat de opdracht: schrijf een gedicht over spelen in de stad. Parra kwam zelf van het Limburgse platte land en was benieuwd hoe de jeugd van een grote stad speelde met de omgeving. Van al deze gedachten is een boekje samengesteld.


Er was één regel uit een gedicht wat heel goed samenvatte hoe kinderen in de stad spelen. Dat was het gedicht van Lisa van der Schouw en deze luidt; Ik speel in de de stad met alles wat er bestaat. Van deze regel is toen het kunstwerk gemaakt op de muur in de Tuinstraat.


Het kunstwerk werd geopend door de kinderen van de Theo Thijssenschool. In de ochtend door de kleintjes en in de middag nogmaals door de hogere groepen. Het gedicht van Lisa werd door haarzelf voorgedragen en de kinderen deden een ingestudeerd dansje. De opening werd afgesloten met het Theo Thijssenlied.

 

Ymere maakte de volgende videoreportage.