Modeshow Nieuwe Leliestraat

leliemodeshow_kleinOp zondag 7 oktober vond er een straatmodeshow plaats van verschillende modewinkels in de Nieuwe Leliestraat. Eigenzinnige modewinkels uit de Jordaan toonden hun nieuwe collectie tijdens de buurtmodeshow. Modellen presenteerden kleding en accessoires van drie winkels in de Nieuwe Leliestraat op een straatcatwalk in hartje Jordaan.


In dit tamelijk onontdekte, charmante deel van de Jordaan hebben unieke kleinschalige initiatieven nog de kans om zich te vestigen.

Zij zijn geen onderdeel van de bekende, dure modeketens, maar winkels met een persoonlijke en creatieve signatuur waar jong en oud terecht kan. De drie modewinkels hebben elk een heel eigen visie en collectie.

 

De winkel 'Cherry Sue' toonde handgemaakte jurken, helemaal op maat gemaakt en in je favoriete stof, die geinspireerd zijn op de vijftiger jaren. Ontwerpster Suzanne Backhaus, zelf geheel gekleed in deze stijl, is al jaren gefascineerd door dit tijdperk waarin vrouwen zich hulden in getailleerde jurken met hoge hakken.

 

Op de hoek van de straat bevindt zich 'Mooizo' van ontwerpster Diana van Gorp, met nieuwe en tweedehands dames en heren merkkleding, collectors items, schoenen en laarzen, tassen, sieraden en accessoires. Iedereen kan hier eigen spullen inbrengen, want heel veel mensen blijken mooie en speciale kleding te hebben die ze nooit dragen.

 

Een paar huizen verderop is de etalage van 'Ilana Chique Freak' van de Israelische ontwerpster Ilana Rettich, die al jaren een heel eigen stijl van ontwerpen heeft. De kleding heeft details die het net even anders maken, zoals een asymmetrische sluiting of een zwart jasje met een heel kleurige voering.

 

De show was een groot success. Gelukkig werkte het weer ook mee.