Nieuw boek over de Jordaan

jordaanboek2012Vanaf 15 december is er een nieuw boek over de Amsterdamse Jordaan te koop: In de Jordaan – een liefdesverklaring aan Amsterdams leukste buurt in 500 foto’s. Vanwege het feit dat de buurt volgend jaar 400 jaar bestaat, verschijnt dit schittende jubileumboek voor alle liefhebbers van de Jordaan. Net als de buurt zelf bruist dit fotoboek van het leven in de Jordaan in al zijn facetten: kroegen, ateliers, grachtjes, markten, terrassen en galerieën.

 

Alles wat eigen en eigenaardig is aan de Jordaan passeert de revue: de vaak piepkleine huizen, de wereldjes achter het raam, de graffiti, de liefde voor muziek en de Westertoren. Vijfhonderd foto’s geven een inkijkje in het dagelijks leven in de Jordaan van nu in alle vier de seizoenen. Een uniek tijdsdocument van het leven in de Amsterdamse Jordaan in het begin van de 21ste eeuw.

 

Dit boek is met veel liefde gemaakt door een rasechte Amsterdammer die meer dan 10 jaar onder de adem van de Westertoren heeft gewoond. Reisfotograaf Frank van Paridon is naast Amsterdammer in hart en nieren ook een fervent reiziger. Onlangs heeft hij bekend dat het diezelfde toren was die ervoor zorgde dat hij niet ergens op de wereld is blijven steken. Waar hij ook was en hoe hard de zon daar ook scheen, het was de oude Wester die hem steeds weer naar huis riep. Vandaar dit boek. De Jordaan, de leukste buurt van Amsterdam.

 

Meer informatie op: www.jordaan400jaar.nl