Website was tijdelijk offline

sitecartoonOnlangs was de website Jordaan INFO twee weken niet te bereiken. Dit kwam omdat kwaadwillenden een poging waagde bij de site in te breken. De provider van Jordaan INFO besloot daarop de toegang tot de site te blokeren. De inbreker zou immers de site dan kunnen misbruiken om spam te versturen.

De pech was dat juist op dat moment de site beheerder op vakantie was. Vanaf het vakantie adres was het onmogelijk om de website te voorzien van genoeg bescherming om toekomstige aanvallen te kunnen pareren.

Er zat dus niets anders op te wachten tot thuiskomst. Hopelijk biedt de website nu genoeg bescherming om niet weer aangevallen te worden.

 

De aanvallen van spammers en hackers vormen een steeds groter probleem op Internet. Wij ondervinden hier al heel veel last van met ons forum. Bijna dagelijk moeten op het forum spam berichten verwijderd worden. Het is haast niet meer te doen om een forum te houden op deze manier.

 

Op dit moment is 90% van het email verkeer bezet door spam mailtjes. Ook op het email adres van Jordaan INFO komt veel spam binnen. Het verwijderen en weren van spam gaat nu het leeuwendeel van onze tijd in zitten. Hopelijk komt hier in de toekomst een oplossing voor, anders gaat het internet nog tenonder aan spam.