Burgerinitiatief Elandsgracht

jjpleinelandsgrachtJordaanbewoners Stephan Willenborg en Mainse Rypkema zijn een burgerinitiatief gestart over de herinrichting van de Elandsgracht. Binnen een paar dagen hadden ze de vereiste handtekeningen verzameld. Maandag 28 januari werden ze aangeboden aan deelraadsvoorzitter Yellie Alkema.

De commissie Openbare Ruimte had nog twee varianten voor de herinrichting van de Elandsgracht. Variant 2, met brede stoepen en schuinparkeren in de middenberm en variant 2plus (op initiatief van

GroenLinks), met brede stoepen en langsparkeren in de middenberm, een winkelstraatregime en extra plekken in de Q-park. In beide varianten is geen plaats voor het transformaterhuisje, waarop afbeeldingen van Johnny Jordaan en Tante Leen te bewonderen zijn.

 

Het burgerinitiatief roept Stadsdeel Centrum op om de varianten 2 en 2+ ter herinrichting van de Elandsgracht af te wijzen, omdat die leiden tot sloop van het Johnny Jordaanplein en het verlies van het karakter van de Elandsgracht. In plaats daarvan wordt voorgesteld voor om variant NUL te kiezen: onderhoud (ipv herinrichting), voetgangersdoorgangen over het middenterrein en goede fiets-parkeerplekken.

 

 


 Video: AT5