Jordaan is 'gezellig druk'

KDag2013 1Het was tijdens de laatste Koninginnedag gezellig druk in de Jordaan. Het was duidelijk merkbaar dat veel mensen er voor kozen de inhuldiging van Koning Willem Alexander achter de TV te volgen. Hierdoor kon men redelijk doorlopen in de straatjes en grachten van de Jordaan. Op sommige plekken was het toch even proppen, maar voor de rest was het goed begaanbaar.

 

De Westerstraat en de Elandsgracht trokken traditie getrouw het meeste publiek. Hier waren dan ook de meeste optredens van zangers en DJ's te vinden. De Prinsengracht behoort al jaren tot één van de hoofd wandelroutes van Koninginnedag, mede doodat dit ook zo door de informatievoorziening van de gemeente wordt aangegeven. Het water blijft trekken met Koninginnedag. De vaarroute door de Prinsengacht zat weer vast met alle soorten en maten bootjes.

 
KDag2013 3Het traditionele ironische kunstwerk op de gevel van Cafe de Blaffende op de Westerstraat was ook dit jaar weer een meesterwerk. Uiteraard speelt dit jaar Koning Willem Alexander hierin de hoofdrol. Gehuld in een outfit van Andre Hazes zingt hij de hit 'Zij gelooft in mij', met moeder Beatrix meejuigend aan de zijkant als zijn grootste fan.

 

De vrijmarkt in de Jordaan was dit jaar uitgebreid in het nieuws. O.a. de NOS had een reporter debuurt ingestuurd.

 

Hieronder ziet u enkele beelden welke AT5 in de Jordaan heeft opgenomen.