Rozengracht weer schoon

rozengrachtschoonDe Rozengracht is weer spic & span. Onder leiding van winkelstraatmanager Floor Thomasse is de straat de hele maand mei aangepakt door ondernemers en bewoners. Ondernemers hebben vuilknijpers en vuilniszak ringen uitgerijkt gekregen, zodat de stoep ook voor de komende tijd schoon kan blijven.

 

Afgelopen maand zijn ook de gevels ontdaan van graffiti, stickers en andere vervuiling. Om de voorkomen dat de gevel binnen de kortste keer weer vervuild is met één of andere 'tag', worden alle graffiti binnen een etmaal verwijderd.

 

Om het aanzicht te verbeteren zijn fietswrakken weggeknipt en straatmeubilair waar nodig gerepareerd. Het gehele project werd ondersteund door 'Gemeente Schoon', een club bestaande uit voorvechters voor schone straten.

 

Winkelstraatmanager Thomasse is blij met het resultaat en hoopt dat de straat voortaan schoon zal blijven. Om de voltooing van het project te vieren, werd maandag symbolisch het laatste stukje straat schoon gemaakt door stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren.