Rozengracht steeds hipper

rozengrachtbrandstofEr zit veel verloop in de winkels van de Rozengracht. Maar steeds vaker komt er een hippe winkel of horeca voor terug, welke niet zou misstaan in de negen straatjes. Het lijkt er dan ook op dat er steeds vaker voor de Rozengracht als verstigings plaats wordt gekozen, i.p.v. de negen straatjes. Op de Rozengracht ligt de huur (nog) een stukje lager en er is meer winkel oppervlak. 
 

De eerste signalen waren er al toen Superclub eigenaar de brasserie Mazzo begon aan de Rozengracht.

Het lukte de uitbater het enorme vloer oppervlak iedere dag gevuld te krijgen, en trok veel trendy publiek naar de Rozengracht. Ook het terras van cafe Branstof zit iedere (zonnige) dag vol met hipsters. Afgelopen zomer was daar ook ineens restaurant Chow. Tapas restaurant Manzana was plotseling vertrokken uit het oude Bols pand en de jongens achter discotheek Jimmy Woo vestigde daar een filiaal van het Aziatische restaurant.

 

 

 Al weken hangt er op de Rozengracht de aankondiging van de komst van een vegatarische slager, welke op 4 oktober z'n deuren zal openen. Maar ook Fjallraven heeft aangekondigd een winkel met bergsport artikelen te vestigen op de Rozengracht.

 

Nu is ook bekend geworden dan Conceptstore Hutspot een tweede filiaal gaat openen op de Rozengracht. In het voormalige pand van meubelzaak Kasstoor verschijnt een miniwarenhuis met horecagelegenheid. Hutspot heeft al een winkel in de Pijp, maar de winkel aan de Rozengracht biedt meer winkeloppervlak.

 

Het wachten is nu eigenlijk op de eerste Coffee Company of Bagels & Beans, dat zijn eigenlijk de 'officiële' indicatoren dat een straat hip aan het worden is.