Lindengracht tegen zendmast

stopzendmastOf UMTS masten gevaarlijke straling afgeven, weet niemand zeker. Maar de bewonders van de Lindengracht nemen liever geen risico. Zij zijn dan ook in opstand gekomen tegen de plaatsing van een mast door T-Mobile op Lindengracht nummer 60. De plaatsing van de masten was al begonnen op 2 september, maar de vergunningen bleken niet in orde. In opdracht van de gemeente moesten ze weer weg gehaald worden.

 

Op 5 november kwamen ze terug en zijn ze alsnog geplaatst. Maar de bewoners van de omliggende panden geven niet op. Ze zijn een handtekeningen actie begonnen en er zijn al 20 bezwaarschriften ingedient. Een bewoner is zelfs al een rechtzaak begonnen.

 

In eerste instantie zijn de bewoners woest op de bewoner van het pand. Hij heeft voor veel geld zijn dak verkocht aan T-Mobile. 'Hij vangt daar zo'n, tienduizend euro voor en wij zitten met de bestaling', aldus de bewoners. Maar de gemeente heeft ook niet juist gehandeld. Er is geen bekendmaking aan vooraf gegaan, zoals een brief aan de bewoners. Alleen een piepklein berichtje in de stadsdeelkrant. Alsof de gemeente bewust gene slapende honden wou wakker maken.

 

Buiten de gezondsheidsrisico's, heeft het ook gevolgen voor de koophuizen in de buurt. Ligging naast een UMTS mast betekend namelijk waardevermindering van het huis.

 

De bewoners zijn een website gestart, waar mensen o.a. kunnen lezen hoe ze kunnen helpen met de handtekeningen actie:

 

Jordaan tegen zendmast Lindengracht