Thalia sluit de deuren

thaliadicht1In het laatste weekend van januari was er een groot afscheidsfeest voor genodigden, maar vanaf 1 februari is het stil in de Goudsbloemstraat. Vanaf die datum is Thalia Partyhome namelijk gesloten. Nooit meer de befaamde diner dansant op zaterdag, met koninginnesoep en varkenshaas met gebakken aardappeltjes. Nooit meer meezingen met 'De poes van tante Loes', of 'Foxy foxtrot'. Na 68 jaar komt er een einde aan het feest.

 

Eigenaar Ineke de Jong heeft de twee panden verkocht. De fundering was niet meer goed, er moeten nieuwe palen onder komen. Dat betekend een half jaar dicht en een enorme investering. Voor Ineke gaan de jaren ook tellen, dus was dit een mooie gelegenheid om de tent te sluiten. Met pijn in mijn hart, aldus Ineke, maar het is mooi geweest.

 

In 1946 begon Piet Hijlkema met 'feestgebouw Thalia'. Genoemd naar de dochter van Zeus, godin van de schik. In 1975 namen Ineke en haar man, Joop de Jong, Thalia over. Sindsdien heet ook het ook 'Partyhome Thalia'.

 

In de loop der jaren hebben vele bekende amsterdammers (en niet amsterdammers) er opgetreden, zoals Willy Alberti, Tante Leen, Andre Hazes, Danny de Munk, Wolter Kroes en zelfs Lee Towers.

 

Sinds 1 februari is de tent dicht en heeft Ineke een maand de tijd om de zaak leeg te ruimen. Alles gaat weg. Vaste klanten hebben al een claim gelegd op bepaalde onderdelen van het interieur. Behalve de fotocollages, die gaan met Ineke mee. Die moet je koesteren, hiervan wordt een soort museumpje gemaakt. Zo blijft Thalia toch nog een beetje voortleven.

 

thaliadicht2