Verhalen uit de Jordaan

nwleliestraatEen aantal buurtbewoners uit de Nieuwe Leliestraat en daaromheen, organiseert een huiskamer-verhalenfestival in en voor de buurt. Er wordt nog gezocht naar inzendingen voor de verhalenwedstrijd. Op verschillende locaties willen de buurtbewoners geschiedenissen uit de buurt met elkaar delen. Iedereen uit de buurt kan meedoen door een verhaal, dat zich vroeger of recent heeft afgespeeld in de Jordaan, op te schrijven en in te sturen voor de verhalenwedstrijd.

 

 

Achter elke gevel schuilt wel een bijzonder verhaal van huidige of vroegere bewoners. Verhalen van vroeger uit de Tweede Wereldoorlog of over armoede in de 19e eeuw. Of nog verder terug, in de tijd van het Palingoproer. Drama's over verraad of juist over de befaamde Jordanese saamhorigheid. Verhalen die zich meer recentelijk afspeelden, over anarchie en kunstenaars in de jaren 70, protesten tegen sloop, de Jordanese gezelligheid of over noem maar op. Iedereen die een verhaal kent dat waar gebeurd is, dat zich afspeelt rond de Nieuwe Leliestraat en dat het waard is om verteld te worden, wordt uitgenodigd om dat verhaal op te schrijven. De beste drie verhalen worden beloond. De eerste prijs is 200 euro, de tweede prijs 125 euro en de derde prijs 75 euro. De jury, onder voorzitterschap van buurtgenoot Maiko Kemper, vindt het belangrijk dat het verhaal een boeiend beeld schetst van de (geschiedenis van de) buurt. De prijsuitreiking is op zondagmiddag 22 maart. Uit alle verhalen zal geput worden om 8 toneelscènes te schrijven, die met elkaar een beeld schetsen van de buurt. Helmert Woudenberg (acteur, toneelregisseur en schrijver) doet de bewerking. Deze scènes worden opgevoerd op een huiskamer-verhalenfestival op 6 en 7 juni.

 

Het verhaal, met een lengte tot maximaal 1000 woorden, kan men voor 6 maart opsturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of in de brievenbus van de Nieuwe Leliestraat 147 t.a.v. ' Jury Verhalenfestival Jordaan'.

 

Meer informatie bij de juryvoorzitter Maiko Kemper, tel: 06 18122347, mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kijk op facebook.com/verhalenfestivaljordaan.