Nieuws Archief 2007


 
Lapjesmarkt op Lindengracht

lapjesmarkt5_kleinDe maandagochtendmarkt in de Westerstraat zal tijdelijk verhuizen naar de Lindengracht. De populaire stoffenmarkt in de Westerstraat is één van de weinige markten waar de kooplieden het zonder vaste elektrapunten moeten stellen. Nu komen er zogeheten marktkasten. Ook zullen er storm-ankers komen.

Lees meer...
 
 
Ons Genoegen boos op stadsdeel over clubgebouw

onsgenoegen_kleinDe leden van speeltuinvereniging en fanfarekorps Ons Genoegen zijn woest dat zij hun speelplaats en clubgebouw in de Elandsstraat 101 op last van stadsdeel Centrum moeten opgeven ten behoeve van de 14e Montessorischool.

Het Stadsdeel heeft de school de locatie van Ons Genoegen toegewezen na een burgerinitiatief om de noodzakelijke uitbreiding van de school voor elkaar te krijgen.

 

Lees meer...
 
 
Jordaanfestival op Appeltjesmarkt geslaagd

jordaanfestival2007_kleinDit jaar was het Jordaanfestival niet op de vertrouwde locatie onder de oude Wester, maar op de Appeltjesmarkt aan de Marnixstraat. Doordat de Westermarkt te klein werd en er klachten waren binnengekomen van omwonenden, is het festival uitgeweken naar deze nieuwe locatie net buiten de Jordaan. Hoewel de Westermarkt eigenlijk ook net buiten de Jordaan is, heeft het heel wat stof doen opwaaien dat het Jordaanfestival niet meer in de Jordaan zelf heeft plaats gevonden. Maar nieuwe locatie of niet, deze 33ste editie van het festival was toch weer één groot feest.

Lees meer...