Nieuwe filmpjes van de Jordaan
video_nieuw_introIn de Jordaan is veel veranderd, maar heeft toch z'n charme behouden. In deze fimpjes kunt u zien hoe de Jordaan vandaag de dag eruit ziet. Veel buurtwinkeltjes zijn er niet meer, maar er zijn weer wel vele leuke terrasjes bij gekomen. Ook hebben de grachten en smalle straatjes hebben hun knusheid weten te bewaren.

Via deze filmpjes kunt u alvast de sfeer van de Jordaan proeven, voordat u een bezoek brengt aan deze buurt.

 
Prinsengracht

 

De Prinsengracht vormt de westgrens van de Jordaan. Het vormt ook voor velen de toegangsweg naar de Jordaan. Aan de overkant (dus eigenlijk net buiten de Jordaan) bevinden zich de publiekstrekkers; de Westertoren en het Anne Frankhuis. Aan het begin van de gracht vindt men er tevens de markten van de Jordaan. Vooral in het weekend kan het dus vrij druk worden op de Prinsengracht.

 
 
De Zaterdag markten

 

In de Jordaan vinden drie markten plaats. Op zaterdag op de Noordermakt en de Lindengracht en op maandag op de Westerstraat/Noordermarkt. In deze film ziet u de zaterdagmarkten op de Noordermakrt en Lindengracht. Op de Noordermakt is een biologische markt en een rommelmarkt. Op datzeldfe moment vindt er op de Lindengracht een versmarkt plaats.

 
 
De Noord Jordaan

 

De Noord Jordaan is het gedeelte ten noorden van de Rozengracht. In deze video ziet u een aantal sfeerbeelden van deze buurt.

 
 
De Zuid Jordaan

 

De Zuid Jordaan is het gedeelte ten zuiden van de Rozengracht. In deze video ziet u een aantal sfeerbeelden van deze buurt.

 
 
De daken van de Jordaan

 

Uitzicht over de Jordaan. Vanaf het dak van Jordaan INFO is een 360 graden overzicht gemaakt van de Jordaan, met goed zicht op de Westertoren. Vanaf boven ziet de Jordaan er weer heel anders uit.