Oude filmpjes van de Jordaan
video_oud_introVoordat in iedere huiskamer een televisie te vinden was, werd o.a. de bioscoop gebruikt om mensen te informeren wat er gebeurd was in het land. Hiervoor bracht men het Polygoon Journaal. Niet zelden zaten hier nieuws berichten uit de Jordaan bij. Het betreft hier vaak 'nieuws' uit de jaren vijftig. Een aantal van deze Polygoon Journaals, waarin de Jordaan voorkwam, hebben wij voor u op een rijtje gezet. In de toekomst hopen wij u nog meer van deze 'pareltjes' uit de Jordaan te kunnen aanbieden.

 
Jordaan festival

video_oud_jordaanfestivalHet Jordaanfestival legt de nadruk op het behoud van het eigen karakter van de buurt, waar vooral de ouderen aan verknocht zijn. Met optredens van Johnny Jordaan en Kootje in De Palm, Tante Mijntje van de Lindengrachten en Homan, eigenaar van een fietszaak die al 88 jaar bestaat.

windowsmediaWindows leesverder realplayerApple Macleesverder
 
 
Luilak in de Jordaan

video_oud_luilakKinderen rennen op luilak lawaaimakend door de straten van de Jordaan. Zie hoe luilak in 1956 gevierd werd in de Jordaan. Dat jaar vond de eerste begeleide luilakviering plaats. Dit keer geen belletje-trek of ingegooide ruiten, maak alleen lawaai makend in een netjes geordende optocht door de Jordaan.

windowsmediaWindows leesverder realplayerApple Macleesverder
 
 
Kunst met brood

video_oud_palmpasenVoor palmpasen maken kunstenaars in bakkerij Lucassen kunst met brooddeeg. In Galerie Podulke in de Jordaan worden de kunstwerken tentoongesteld. Kinderen van de jeugdvereniging de Lindeboom uit de Jordaan maken palmpaastakken en lopen ermee in een optocht door de straten.

windowsmediaWindows leesverder realplayerApple Macleesverder
 
 
Grachten van Amsterdam

video_oud_grachtenDeze film uit 1940 toont de schoonheid van de Amsterdamse grachten. Een aantal markante gebouwen en locaties worden er uitgelicht, de Jordaan mag hier duidelijk niet ontbreken. De film laat goed zien hoe bedrijvig de Amsterdamse gachten in 1940 nog waren.

windowsmediaWindows leesverder realplayerApple Macleesverder